Kurz vaření a povídání o štědrovečerním devateru – pokrmech, které se tradičně v našich zemích připravovaly ke štědrovečerní večeři.
Dozvíte se množství informací o přípravě devatera pokrmů, získáte recepty a podrobné rady pro vaření. Sami si vyzkoušíte připravit vybraná jídla. Prostřete tradiční štědrovečerní stůl., společně k němu usednete a ochutnáte devatero štědrovečerních pokrmů podle původních receptů s odborným komentářem.
Vařit budeme v kouřimském skanzenu, na dobových sporácích. V ceně kurzu jsou započtené suroviny na přípravu vybraných jídel.
Kurz povede paní Olga Kaderová, kuchařka a odbornice na jídelníček našich předků. Návštěvníci skanzenu ji znají z národopisných pořadů, kde představuje tradiční lidovou stravu v různých obdobích roku.
Informace a rezervace místa: Markéta Dvořáková, e-mail: dvorakova@muzeumkolin.cz, tel. 601 116 694 Lektorka: Olga Kaderová Termín: neděle 9. listopadu 2025, 10:00 – 15:00 Kapacita: 8 osob Cena: 1400,- Kč